Hallo iedereen!

Op 03-02-2009 was het weer zover. De nieuwe sherpa’s werden ontgroend.
Nou ja, sherpa’s? Eén nieuwe sherpa en twee nieuwe sherpabegeleiders.

We hadden al tijdens een opkomst overlegd wat we zouden gaan doen. Het moet natuurlijk grappig zijn. We hadden bedacht om het ook iets beschamend te houden. Dus na een tijdje kwamen we op het idee: we gaan naar de Mac. En omdat het beschamend moest zijn, zouden we bij de nieuwkomers eerst een rode neus maken.

We deden dat met lipgloss, rode verf konden we zo snel niet vinden in onze kast, die eigenlijk alweer opgeruimd moet worden. Na de lipgloss werden de ogen blauw gemaakt.

Ilse wou graag paars, omdat het anders leek of ze gevochten had, maar wij waren ook niet gek; paars zie je niet zo goed. Dus, nadat iedereen mooie blauwe ogen had, een lipgloss roze neus en veel rouge op had, moesten ze de jassen aan doen, daarna kwam de volgende ‘verassing’. Michelle had ze meegenomen, van haar moeders werk: luiers. Maat XL. En aangezien wij geen sherpa’s hebben met een dikke bips, waren ze veel te groot. Nadat ze de luiers aan hadden, werd er nog even maandverband op hun kleding geplakt. Bij Ilse aan de bril hing nog een tampon en bij Marieke en Manon viel hij haast niet op.

Marieke Ilse 
 

Iedereen was klaar, op naar de Mac. Toen we daar aankwamen kregen de ontgroeners twee euro mee en moesten daarvan een hamburger kopen en iets lekker voor nadien.

Van de hamburger, die ze overigens zelf moesten bestellen, was de bedoeling die in één keer in de mond te stoppen. Ze kregen de hamburgers mee en er werd flink gekauwd. Manon at hem als enige helemaal op. Marieke en Ilse hebben hem later alsnog weggegooid. Zonde hè?

Na de hamburger moesten Marieke, Ilse en Manon twister doen. Ilse heeft dit gewonnen! (echt goed hoor). Toen we klaar waren gingen we op de fiets terug. Onderweg kwamen we nog een paar verloren maandverbandjes tegen.

Op de blokhut aangekomen stond er nog een ‘verassing’ te wachten. We hadden een lekker drabje gemaakt waar ze in moesten snoephappen. In het drabje zat: heel erg veel zout, curry, vla, yoghurt, jam, hagelslag, ranja, twee potten stroop en koffie.

We deden snoepjes in de bak en er werd met veel enthousiasme snoep gehapt. Ze vonden het heel erg leuk aan hun reacties te horen. Het vele zout was niet goed voor de huid, maar niemand had crème meegenomen. Nadat iedereen weer fris en fruitig was, hadden we alles opgeruimd en nog even gekletst. De killing was voorbij!

 Manon
 

Wij vonden dat Ilse, Marieke en Manon goed meededen! Gelukkig vonden ze het zelf *naar omstandigheden* ook leuk.

Groetjes de sherpa’s.