Hallo allemaal, 

Op dinsdag 24 november hadden we smokkeldropping op het programma staan. We moesten eerst groepjes van twee personen maken. Daarna werden we weg gebracht met de auto naar een plaats ergens in Hengelo.

 

Van die plaats moesten we terug lopen naar de blokhut. We kregen een papier mee waar vijf dingen opstonden: een pen, papier, een weekendblad, pepernoten en een aardappel. Als bonus hadden we een kokosnoot. Als je die had kreeg je bonus punten! Die vijf dingen moest je aan zien te komen voordat je weer terug op de blokhut was. Ze mochten niet in de winkel gekocht worden. We moesten bij een huis aanbellen en vragen of ze één van die vijf dingen voor ons hadden. Twee dingen bij 1 huis was verboden.

Toen wij terug aan het lopen waren naar de blokhut was de begeleiding ondertussen aan het rondrijden in de auto. Als de begeleiding je tegen kwam moest je één van die vijf dingen die je had geregeld inleveren, je moest er dan weer opnieuw bij iemand aanbellen om hetgeen wat je in moest leveren te vragen.

Na anderhalf uur kwamen we weer terug op de blokhut. We zijn niet verkeerd gelopen en gelukkig niet verdwaald. We hadden alle vijf de dingen geregeld. Sommige van ons waren wel gepakt en sommige ook niet. 1 groepje had een echte kokosnoot!  De rest had er 1 getekend, gemaakt van een beukennootje met kokos erin of gewoon helemaal niet.

 Het was een leuke en gezellige avond! Groeten de sherpa’s.