Scouting Dr. Ariens-Ingrid uit Hengelo "On Tour" op de Highlandgames in Beckum.
Nadat we per ongeluk een tijd geleden het woord al hadden horen vallen, kwam het in ons op eens te informeren mee te doen. Mart kende iemand van de organisatie, en kreeg te horen dat we wel mee konden doen. In een ballorige bui hebben we dus 2 teams opgegeven, en een tijdje later hadden ook de pivo's een team bij elkaar.
 
Lobke en haar moeder ging achter stof aan om de schotse rokken van te maken. Zij hebben de rokken ook op maat gemaakt; de rok kan met een riem om worden gedaan. (Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.) Mart is naar de voorlichtingsavond geweest en heeft daar de nodige informatie opgehaald en de opgaveformulieren meegenomen. We hebben de twee Rowan-Sherpa-teams Halfdikk'n en Pleeboys gedoopt. De Halfdikk'n waren Kelly, Nicole, Mart, Rob, Bas, Rens en, nadat Rob wegens oververhitting stond af te koelen, Marwin, de coach/invaller. Het team van de Pleeboys werd gevormd door Caro, Irene, Alex, Tom, Bart en Nick, met als coach/invaller Bjorn. Het team van de Pivo's heette vrij begrijpelijk, maar fantasieloos, Pivo's en werd gevormd door Lobke, Anne-Marie, Rudie, Elmer, Peter en Milos. De aanvangstijd was 11.00 uur, en het strijdtoneel het zomerfeestterrein aan de haaksbergerstraat in Beckum.

We hadden om 11.00 uur afgesproken op het feestterrein. We hesen ons in het tenue bestaande uit de schotse rok en een door de zomerfeesten ter beschikking gesteld team-shirt. In deze traditionele kleding betraden onze gladiatoren de arena, om de naamborden op te halen en de openingsceremonie bij te wonen. De scheidsrechters werden voorgesteld en er werd even een minuut stilte in acht genomen voor de onlangs overleden shirt-sponsor Johan Pot. Daarna gingen de wedstrijden van start volgens het wedstrijdschema.

Groepsfoto van de drie teams
Het bleek een uiterst geslaagde dag, dus gaan we waarschijnlijk volgend jaar wel weer meedoen. Het is misschie dan wel een idee om van tevoren een aantal dingen te gaan oefenen, want als je bij een onderdeel aankomt en je weet nog niet eens wat je moet doen dan is dat vaak ook niet ten goede voor de resultaten. Maar dit jaar was toch voornamelijk om eens te kijken hoe het gaat en of het wel leuk is om mee te doen. Achteraf bleek het zeer geslaagd en daarom doen we volgend jaar gewoon weer mee in de hoop het er dan misschien nog beter van af te brengen.