De grote zaal wordt ingericht met foto's, informatie en attributen van de speltakkenScouting Dr. Ariens Ingrid uit Hengelo houdt dit jaar een Open Dag, en wel op zaterdag 18 oktober van 11.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze open dag zullen we laten zien wat we zoal allemaal doen. Elke speltak (een leeftijdsgroep van jongens of meisjes) organiseert een activiteit die hoort bij de speltak. Zo willen de gidsen laten zien wat ze nodig hebben om een goed kamp te draaien, spelen de bevers  verschillende spelletjes en laten de verkenners zien wat je met touw kunt doen.
In de week voor de open dag, zullen wij posterborden plaatsen. Hier op kunnen de verschillende speltakken van alles laten zien. Het is dan ook de bedoeling dat iedere speltak het bord vol maakt met fotocollages/ tekeningen/verhalen/ enz.


De verkenners bouwen een kabelbaan.Tijdens de open dag is er ook een activiteit gaande op onze blokhut; de JOTA. Scouts over de hele wereld gebruiken het weekend om met elkaar te communiceren met behulp van vrijwillige zendamateurs en hun radioapparatuur. De grote houten constructie op het veldje dient als zendmast. Loop ook gerust even binnen in het hokje waar onze zendamateur zijn verbindingen legt, en zie hoe onze scouts contacten leggen met scouts van andere groepen. Iedereen ( van 5 tot 90 jaar ) kan deelnemen aan de activiteiten of in de grote zaal bekijken wat we allemaal voor activiteiten organiseren. Kortom:


Kom langs op 18 Oktober!

Wie Wat
Bevers De beverleiding organiseert spelletjes voor de allerkleinsten.
Welpen Bij de welpenleiding kunnen herkenningstekens worden gefiguurzaagd.
Kabouters De kabouterleiding heeft een stand gemaakt waar geknutseld kan worden.
Gidsen De gidsenleiding geeft een demonstratie over kampinrichting en het bouwen van een kampvuur.
Verkenners De verkenners bouwen een stoere kabelbaan waar kinderen vanaf een jaar of 8 mee kunnen spelen.
Rowans De rowans zijn bezig met JOTA en organiseren tochtje waarbij met zendapparatuur de weg wordt gewezen.
Sherpa’s De sherpa's zijn bezig op internet met JOTI en helpen waar nodig.


Waar kunt u ons vinden?

De houten constructie dient als zendmast.De blokhut van de Dr. Ariens Ingrid groep in Hengelo (Ov) ligt aan het kanaal bij Thales, aan de Haaksbergerstraat, nummer 38.

  • Komt u vanuit Hengelo, dan neemt rijdt u vanaf de Breemarsweg richting Haaksbergen. Ter hoogte van het kleigat aan de rechterkant (Dit is nog voor de brug over het kanaal) neemt u het onverharde weggetje aan uw rechterhand. Onze blokhut vindt u in het bos na 300 meter.
  • Komt u uit de richting van de snelweg ( Afslag Hengelo-Zuid )/Haaksbergen,  rijdt u dan richting het centrum. Zo gauw u over de brug bent ligt er na 300 meter aan uw linkerhand een onverhard weggetje. U vindt onze blokhut nadat u dit weggetje 300 meter bent ingereden.

Lokatie Scouting dr. Ariens Ingrid 
Klik op het kaartje voor een grotere versie.