Het was al weer enige tijd geleden dat de driekoningentocht eens wat anders ging als anders. Aangezien het verhaal van de drie koningen niet al te spectaculair is, enkel drie koningen die op pad gaan, is het wel leuk om met dit verhaal wat te spelen. We hadden ooit al Asterix en de drie koningen.

Dit jaar gingen de drie koningen per schaats richting het kindje Jezus in Bartelehiem. Driekoningentocht2009_Elfstedentocht.doc Download hier het hele verhaal!

 


De opkomst was goed en tijdens de tocht was er nog lekkere warme chocolademelk en voor de ouderen was er gluhwein. De tocht was een zogenaamd oleaat. Dat betekend dat de route er uitgetekend is, maar niet alle wegen te zien zijn. Dus eigenlijk alleen die straten die je nodig hebt. Voor alle super scouts natuurlijk geen enkel probleem!Ook hadden de groepen allemaal een stempellijst en bij elke post (lees: stad) was een stempeltje verkrijgbaar en een stukje vanhet verhaal. Zo kwam iedereen uiteindelijk met het hele verhaal bij de blokhut aan, waar nog wat warme drank en broodjes rookworst klaar stonden.

Pas toen alles op was, konden we naar huis. Volgend jaar weer!

Klik hier om de fotos te bekijken!l