Het zit wel mee, de afgelopen twee jaar. Mochten we vorig jaar een elfstedentocht lopen over het ijs, dit jaar lag de sneeuw enkelhoog op de route.

Zoals elk jaar werd ook dit jaar geopend door de traditionele driekoningentocht. Nou ja, traditioneel? Omdat scouting dit jaar 100 jaar bestaat, was de tocht veranderd in een tocht van twee hopmannen door de geschiedenis van scouting. Het bleek een koude en barre tocht.

Om zeven uur 's avonds stond de koffie klaar op de blokhut en kwamen de deelnemers binnen. Iedereen werd verwelkomd met een kop warme koffie of thee om de warmte nog even binnen te houden. Om tien over zeven ging opeens het licht uit. Vanaf een klein podium voor in de zaal werd een inleiding gegeven in het thema van de avond. Daarna werd de groep deelnemers in twee groepen opgedeeld. Alle deelnemers kregen een papier met daarop het verhaal en een strippenkaart, waarna de eerste groep vertrok.

 

De hopman voorop!

Nadat groep twee nog een kop warme koffie had genuttigd, konden ook zij vertrekken. De strippenkaart bleek goed te lopen, alleen hadden een aantal ouders nog wel wat uitleg nodig. Deze werd gretig gegeven door de meelopende kinderen. Onderweg was er gezorgd voor een broodje knakworst, wat opgegeten kon worden bij een lekker warm vuurtje. Helaas was dit nog maar halverwege de tocht, men moest nog terug naar de blokhut lopen.

Terug op de blokhut stond voor iedereen warme snert, tomatensoep en chocolademelk klaar. Ook brandde er een groot kampvuur waar iedereen zich lekker bij kon opwarmen. En degenen die wat verkoeling zochten konden deelnemen aan een gezellig sneeuwballengevecht.

 

De knakworst post

Tegen kwart voor negen was iedereen terug op de blokhut en opgewarmd bij het kampvuur gaan zitten. Tijd voor een kort afscheidswoordje van de organisatie. Iedereen had het verhaal goed gelezen en een felicitatie was dus op z'n plaats. Scouting Nederland bestaat 100 jaar! en onze eigen Dr. Ariëns-Ingrid groep bestaat 50 jaar!

GEFELICITEERD!!

 

 

Lees het verhaal op de volgende pagina en klik hier om alle fotos te bekijken!