Hier een supermooi verhaal van het Zomerkamp 2007

Expeditie Robinson

 
Mede mogelijk gemaakt door Tosca!

Jawel we zijn dan eindelijk op zomerkamp geweest en het was heel erg gezellig. En het was vooral ook heel erg leuk cimg0369.jpg
Ik zal een uitgebreid verslag doen van elke dag en ik zal voor aan beginnen!!Zaterdag 7-7-2007:
Toen we op de blokhut waren hebben we de kampopening gehad van alle speltaken.
De gidsen (wij) hadden het thema expeditie Robinson.. Dus we moesten munten verdienden met afwassen ontbijt maken en koffie zetten voor de leiding, en allemaal verschillende en erg leuke opdrachten doen. Aan het eind van het kamp konden we er iets mee doen, wat was nog een verassing!! cimg0381.jpg
We gingen rijden naar Bentveld (naast zandvoort). We kwamen onderweg heel veel vliegtuigen tegen (die laag vlogen) .We gingen naar mensen zwaaien en hoi zeggen en met 1 man hebben we toen wij voor het stoplicht stonden een gesprek gevoerd, en toen we daar aan kwamen gingen we onze spullen opzetten (keuken+tent) en later nog de hangmatten.
Toen hebben we s'avond een brief gekregen van de kampraad, daarin stond dat er zakjes met munten verstopt lagen achter de leidingkeuken in het ravijn. En dacht je dat we die konden vinden??? Mooi niet dus he, maar 1 bepaald iemand van de kampraad had ze ook zo goed verstopt, in boomstronken enzo… He Simone???  Uiteindelijk, na ik weet niet hoeveel hints hebben we ze dan toch eindelijk gevonden.Zondag 8-7-2007:
We zouden vandaag een rustige dag doen en we begonnen met uitslapen tot 11.00 uur.
We hebben voor dat we ons aan gingen kleden nog knuffelverstoppertje gedaan dat was heel erg grappig.. cimg0373.jpg
We zouden vandaag eigenlijk niks doen maar het was zo'n mooi weer dat we naar het strand (5 min van ons vandaan) zijn geweest en hebben we daar gezwommen, we gingen in de golven. Hier hebben we nog een Dirk van den Broek vliegerspel gedaan. Diegene die het langst de Dirk van den Broek vlieger in de lucht kon houden kreeg natuurlijk de meeste munten. Dat was heel erg leuk ..
Toen we terug kwamen hebben we gekookt en afgewassen. s’avonds kregen we weer een brief van de eilandraad, dat we morgen de HIKE hebben en dat we vroeg moesten gaan slapen, ahum….Maandag 9-7-2007:
We hadden vandaag een hike (lopen)..
We gingen heel vroeg al weg om niet te laat aan te komen. Dus we vertrokken 1 drie groepjes van drie kinderen.. (we zijn met zijn 9e) Pien zat met Sylke en Manon in de patrouille. Hermke zat met Marijke en met mirthe in de patrouille. En ik ( Tosca ) zat bij Michelle en Sonja.
  We vertrokken en we begonnen met een strippenkaart.. dat ging gelijk al fout want er zat een fout in de tocht. Nadien konden we niet echt onze gedachten erbij houden, dus liepen we wederom verkeerd. (*Wat bij Simone en Sabine behoorlijke zadelpijn veroorzaakte, want die fietsten achter ons aan. Patrick heeft hier samen met Peter goed wat benzine verspilt…)1 groep was echter wel zo slim om terug te lopen naar het punt waar ze het wel weer wisten, erg slim!!
cimg0389.jpg

 

Aan het eind toen we er bijna waren moesten we in een roeibootje (opblaasbaar) naar de overkant en we kwamen toen uit bij de waterscouts waar we in hun blokhut moesten overnachten!! (zonder leiding, joep joep).
We hebben gekookt (met eten wat we zelf hebben gekocht!!) Met een overheerlijk toetje (taartbodem met ijs!!) (* Wat een verwennerij toch weer, als de leiding er toch ook  niet bij is……)Dinsdag 10-7-2007:
Vandaag hadden we rest van de HIKE, de weg terug dus en die was maar 8 km want die van maandag was 15 km (+ het omlopen van ons)...
cimg0408.jpg Gisteren was op de helft van de HIKE Marijke bij ons in gekomen en vandaag zat ze nog steeds bij ons met Mirthe erbij! Ik kon eerst geen oleaat maar nu wel.. Joepy heb ik toch nog wat geleerd. Ik heb van ons groepje de hike gedaan. Iedereen volgde mij!! wahah  En we liepen nog in 1x goed ook!!
We kwamen onderweg ook nog jongens tegen die wilden weten waar iets was maar dat wisten wij niet!
Toen we terug waren om 15.00 uur gingen we naar de zee.. Alleen de golven waren niet zo hoog en dus niet zo leuk..
De rest van de week was ik verkouden omdat ik vandaag in de zee was geweest, want
het was nogal koud!!
s’avonds hadden we natuurlijk weer de beroemde Pannenkoekenwedstrijd. Toen wij lekker in de zee lagen te dobberen hadden Simone en Peter heerlijke pannenkoeken gebakken, wel 150 stuks. We kregen voor elk opgegeten pannenkoek 1 munt!
Hermke had de meeste pannenkoeken opgegeten, wel 14!!!!

 

 cimg0414.jpg

Simone probeerde ook mee te komen met eten en zij kwam tot 8, ze gaf als smoes dat ze er nog wel meer wou maar dat ze bang was dat de gidsen anders niet genoeg zouden hebben……  (*Geloof jij het?? Ik niet namelijk, haha.)
s’avonds kregen we wederom post van de kampraad dat er morgen allemaal leuke dingen op het programma stonden, maar wat was nog een verassing.Woensdag 11-7-2007:
Na heerlijk uitgeslapen te hebben en genoten te hebben van een heerlijke brunch.(* die de LEIDING klaar had gemaakt.)
Gingen we op de fiets naar het strand en daar gingen we met z’n allen in zo;n gekke huifkar-wagen.

 

cimg0430.jpg 

we gingen strandjutten, we hadden nog wel een aantal dingen wat we wilden vragen dus het was nog leerzaam ook! Zo kwamen we erachter dat de kleine witten bolletjes die een paar dagen eerder op het strand lagen, een skelet was van een zee-egel. erg leuk om allemaal te weten te komen dus! De meneer die het deed, vertelde ook nog veel over flessenpost, dat was ook wel lachen. Er was een heel museum van alle gejutte spullen, dus hier gingen we ook nog even kijken. Daar hadden ze ook nog een hele grote blauwe kreeft, deze was niet gejut hoor..We gingen later nog eventjes Zandvoort in om te winkelen. Toen we terug kwamen hebben we nog gekookt en afgewassen.
cimg435.jpg

Daarna kwam de groep van Delden ( die stonden daar ook op het terrein) om samen mee te doen aan de hindernisbaan. Er werd een wedstrijd van gemaakt en natuurlijk heeft HENGELO gewonnen, wij zijn de beste!!
Een scoutinggroep die uit Almelo op bezoek kwam hebben de hindernisbaan voor ons opgebouwd, Dit was echt SUPERGAAF!!!!

We hebben het hele kamp het liedje annelies van de pies gezongen.. Dat is een grappig liedje die wel past bij ons. (het is heel erg grappig).
s’avonds hadden we weer post van de kampraad, dat we morgen Haarlem in gingen en daar het ruilspel en een leuke fototocht gingen doen.
Diegene die het mooist en de meeste dingen had geruild en die alle vragen van de fototocht goed had, kreeg de meeste munten.Donderdag 12-7-2007:
Vandaag zijn we naar de stad geweest en we hebben een ei-ruilspel gedaan, maar dan niet met een ei maar met barbecuesaus. We kregen er ook een heleboel dingen bij. Dus op het laatst hadden we heel erg veel.
Om 13.30 moesten we ons verzamelen op het grote plein van Haarlem waar we waren. Toen mochten we zelf winkelen maar dat hebben we niet gedaan want we vonden het spel te leuk dus zijn we verder gegaan en nog veel meer geruild..
Toen moesten we om 14.30 weer verzamelen en hebben we daar poffertjes gegeten want Sonja ging trakteren omdat ze jarig was geweest zondag. en nu is zo ook 12!
We hebben heerlijke poffertjes gehad en zaten helemaal onder de poedersuiker.  
Mirthe, Manon, Marijke en Sonja zaten in 1 groepje en Sylke, Tosca, Pien, Michelle en Hermke zaten in 1 groep. De vragen van de fototocht hadden we allemaal goed en het ruilspel werd gewonnen door, Tosca, Pien, Michelle, Hermke en Sylke.Vrijdag 13-7-2007:
Vandaag is het vrijdag de 13e!!Dat heb ik wel gemerkt ook al kwam ik er de volgende dag pas achter. Vandaag werden we heel vroeg gewekt om zeven uur al (!!!!!) en toen moesten we om 7.45 al voor staan en toen gingen we met de fiets naar het station en toen met de trein naar Amsterdam. Toen liepen we naar de Dam. En we gingen naar Madame Tussauds, maar die was nog niet open. We gingen op een blok (moet bankje voorstellen) zitten en toen kwamen er japanners (of chinezen) aan en die gingen foto's van ons maken en sommigen gingen tussen ons in zitten en dan een foto maken we waren gewoon een attractiie. Dat was eigenlijk best grappig dat er 10 japanners om ons heen stonden. Toen Madame Tussauds open was gingen we naar binnen en zijn als eerst met Jhonny Depp op de foto geweest. dat was heel grappig. Het resultaat hangt op de gidsenkast, in de blokhut. En toen zijn we door het museum gegaan. We zagen Beonce, Robbie Williams,k3, Beatrix en nog veel meer. We gingen ook door een deel van The Pirates  Caribbean en daar was het heel erg donker en je hoorde allemaal knallen (van kanonnen) en van die andere enge dingen. Ik liep met Pien, Hermke en Marijke maar er liep niemand voor ons en ook niemand achter ons. En we vonden het best wel eng, maar wel grappig eng. We liepen erdoorheen en we vonden het zo eng dat we elkaar vast hielden en heel hard gilde na elke knal en eng geluid. De leiding liep ver achter ons maar ze hoorde ons wel gillen. ( * En hoe, we waren bijna doof. Jullie zijn wel een beetje een schijters hoor!) Toen we eruit waren moesten we heel hard lachen omdat we het eng vonden.Toen we later buiten waren gingen we op de Dam een boterham eten. En er stond iets van Ice Tea en daar kon je frisbeeën en dat hebben we gedaan. We konden hier ook gratis blikjes krijgen, dus we gingen er heel vaak heen. Er stonden van die mensen verkleed als standbeeld met zo'n bordje en een bakje (waar geld in moet) en dat deden we na met een bakje. Maar we kregen niet veel geld, al riepen we de hele tijd: “make a picture wits us”, omdat die japanners foto's van ons hadden gemaakt. We liepen een tijdje door en toen gingen we lang een grachtje (we hadden nog geen idee) en toen stond er een vrouw alleen in ondergoed achter rood licht dus toen wisten we dat we op de Wallen waren.. Aan de overkant van het grachtje stond een vrouw heel sexy ( ) te dansen en toen deed Herkme die vrouw na, dat zag er heel erg debiel uit. Sonja noemde een vrouw een: afgelikte boterham. Whaha Wij moesten heel erg hard lachen.. En we gingen voor elk raam waar een vrouw stond voor staan en IEL zeggen, dat was ook heel erg grappig. Maar de leiding niet, die liep achter ons en we mochten niet zo hard IEL zeggen maar het was ook heel erg IEL!!!Toen we de straat uitkwamen zagen we de terug weg alleen maar (in ieder geval veel) vieze- winkels, en dat was ook IEL!! Toen hebben we nog een ijsje bij de Mc Donalds gegeten en zijn we naar het station gegaan. Toen gingen we op het station naar de wc en daar stond een man (voor een poortje waar 0.50 cent in moest) en die zei de hele tijd lieverd!! (IEL).. En we gingen met zijn tweeën door dat poortje en toen Marijke klaar was en naar buiten wou vroeg die man: ging het goed lieverd? en toen zei marijke: ja! en toen zei die man: goed zo kanjer..!!
BAH! Wat een viezerd..(IEL)@!!!!!
S'avonds:
cimg0555.jpg We hadden bonte avond en we moesten ons verkleden op een gekke, mooie en leuke manier..
We hebben ons omgekleed en toen gingen we naar de wc's om ons daar op te maken, en daar zat ook een Duitser met onze stroom zijn telefoon op te laden en toen keek hij steeds hoe gek wij eruit zagen. Maar we hebben hem die week al eerder gezien en zelfs al in het Duits gepraat en een beetje Nederlands erdoorheen en hij kon ons wel verstaan.. Hij heet Patrick en is best wel aardig...
Toen we klaar waren moesten we naar de leiding en op een bankje gaan zitten en dan om en om langs de leiding lopen en dan je kleren showen en dan werd onze kleding en make-up beoordeeld, en kregen we een cijfer... Dat was best wel leuk. We kregen iets later de uitslag al, Pien was eerste en ik ( Tosca) was tweede. Pien kreeg de meeste munten. Ze was clown..   Na de modeshow werd bekend gemaakt wie Miss Expeditie Robinson was, en dat was HERMKE, zij had de hele week door, de meeste muntstukken verdiend! Hierna kregen we nog een leuk aandenken van het kamp, de foto met Jhonny Depp, ingelijst en al.
Toen dit alles was geweest, begon de veiling.
Je moest de hele tijd overbieden.. Iedereen had in ieder geval twee kado's.. En sommige wel meer .
We hebben ook nog een pauze gehad en zijn toen weer verder gegaan.. Later ging Patrick foto's van ons maken (wij= Pien,Hermke, Marijke en ik)en na elke foto gingen we kijken hoe die foto eruit zag.. Sabine, Simone en Peter gingen naar ons kijken en ze moesten steeds lachen over hoe wij op de foto stonden en hoe debiel wij deden.. Er zijn toen wel 50(!) foto's van ons gemaakt.. Dat was heel erg grappig.. Manon lag al in bed want die zat bijna te slapen op de bank en Mirthe ook! Toen we naar de wc gingen en in onze modeshow kleren terug liepen naar de tent kwamen we jongens tegen die een licht spel aan het doen waren, daar hebben we even mee gekletst en toen keek ik naar 1 zo'n jongen en toen herkende ik hem dat was ook die jongen die we onder de HIKE tegen kwamen die iets vroegen waar iets was. En hij herkende ons ook. De jongens moesten verder met hun spel en wij gingen naar onze tent. Maar we hadden de sleutel nog en omdat we zo lang hadden geklets gingen Marijke en ik de sleutel terug brengen (in het donker anders zag de leiding ons) en toen heel erg snel de tent in. Ze hebben ons niet gezien. ( *denken de Gidsen, maar de Leiding weet wel beter, hahaha) We gingen later nog terug om hun msn te vragen. Toen de leiding uit de kampvuurkuil was deden wij onze schoenen aan en toen we bijna weg wilden gaan hoorde Hermke iets en toen dachten we dat dat de leiding was ( dat had Hermke goed!!) dus wij heel snel onder ons slaapzak en toen we niets meer hoorden gingen we stiekem naar buiten en ik liep voorop en toen lag er een jongen in het gras naast onze tent! Ik schrok me dood. Hij lag er dus al toen Hermke dacht dat ze de leiding hoorde maar we hebben, nadat we wisten dat het niets was verder gepraat en hij heeft dus alles gehoord!!. Toen hij opstond omdat hij ook schrok, hebben we nog even met hem gepraat en toen hebben we hun msn gekregen. Ook van een jongen die Jasper heet . Hermke, Marijke en ik vonden hem knap en daar hadden wij het over en toen heeft je jongen die naast de tent lag dus gehoord!!!  Dat was nogal schamen.
We gingen weer in de tent toen hun leiding eraan kwam en zei dat ze daar weg moesten.Zaterdag 14-7-2007
We wouden de hele nacht wakker blijven maar dat is niet gelukt want we werden om 07.30 wakker en toen gingen we gauw in de kleren want we dachten dat die jongens om 8.00 uur al weg gingen en toen gingen wij naar de wc om ze nog te zien.. Maar we stonden er al om 07.45 al en ze kwamen nog niet langs om 8.30 dus toen gingen we maar weg. We hebben onze eigen spullen (tent alleen nog) opgeruimd en prulletjes geraapt en toen gingen we in 1 keer naar voren lopen zonder iets mee te sjauwen want een karretje ging onze spullen meenemen. Toen we naar voor liepen, liepen we langs een plek waar ze ook aan het opruimen waren en toen zagen we die jongens waar we om 08.00 op hebben gewacht bij de wc's!!!! Maar ze stonden bijna vooraan. Dus we stonden er veelste vroeg en dan ook nog voor nix!!! Maar jah. Toen we door liepen zagen we Jasper nog en hij liep weer terug om spullen mee te nemen..
We moesten nog even wachten tot dat karretje kwam en ondertussen zijn we nog naar de wc geweest en hebben we nog even rondgekeken.
De terugweg in de auto hebben we heel veel gepraat en de muziek heel hard aangezet, maar wij hadden mooiere muziek dan in de auto van Sabine.. Whaha ( * wij hadden mooiere muziek!!) . Hermke heeft in de auto geslapen en ze werd pas wakker toen we bij de verkenners kwamen. We hebben daar patat gegeten en zijn toen weer verder gegaan. Toen heeft Hermke niet meer geslapen!!
Toen we in Hengelo waren hebben we de hele weg getoeterd en iedereen kon ons horen, dat we er weer waren
op de blokhut stonden allemaal ouders die ons kwamen halen.( * gelukkig wel zeg, poeh he, eindelijk rust)
Dat was het dan.

PS: We kregen ook een briefje waar je een teek had gehad
PPS: We hebben haast onze tanden niet gepoetst!!  ( * dat konden we goed ruiken ja!! )Het kamp was heel erg leuk!!
Dit vergeet ik nooit meer!!!!!

Doei XX Tosca
( * meiden wij willen jullie ook bedanken, voor dit onwijs gezellige zomerkamp, we hebben erg om jullie gelachen!! Michelle, Sylke, Tosca, Pien en Hermke heel veel plezier bij de Sherpa’s, we zullen jullie missen!!! )
( * zoals jullie w.s. al begrepen hadden, is alles tussen de haakjes met een sterretje een toevoeging op het verhaal van de leiding)

Groetjes,
de Gidsenleiding, Patrick, Simone en Sabine.
En speciale dank aan Peter, die eigenlijk ook de hele week mee draaide, maar vooral voor de toevoer van allerlei luxe producten, hi hi.

 

cimg0438.jpg 

 

cimg0439.jpg

 

cimg0579.jpg