Zie ook het foto album.

Hier volgt een verslag van het Zomerkamp van de rowans en sherpas in Elburg. We zijn een week op pad geweest met 13 rowans, 11 sherpas en 6 begeleiders.

Mooie groepsfoto van de rowans en sherpas

 

  

Vrijdag avond

We moesten om 18.30 op de blokhut zijn om de bagage in te leveren. Natuurlijk waren er wel wat Rowans en Sherpa's niet op tijd, maar het heeft zich allemaal opgelost. Toen alles binnen was hebben we de aanhangers opgeladen. Nadat dit gebeurd was, waren we kaar om naar Elburg te gaan. We moesten die avond vroeg weer weg, want de begeleiding had nog een bruiloft.

Zaterdag

Zaterdagmorgen om 9 uur begon het zomerkamp met de gezamenlijke zomerkampopening in de grote zaal. Natuurlijk was iedereen op tijd. Elke speltak voerde een stukje op waarin werd uitgelegd wat de speltak van plan was. Helaas hadden de Rowans een cd gemaakt met een film erop, maar geen computer geregeld om de film op te vertonen. De sherpa's hadden wel een stukje. Dit zag er fantastisch uit, het waren net een stel professionele cheerleaders. Na de opening vertrokken alle speltakken. Sommigen met de fiets, sommigen met de auto. De Rowans en Sherpa's moesten zelf naar Elburg fietsen. Eenmaal aangekomen op het kampterrein, had de begeleiding al 2 legertenten opgezet. Dit waren de tenten voor de begeleiding zelf. Voordat de Rowans en Sherpa's hun eigen tenten met keuken opzetten, werd er eerst even uitgerust. Dit deed ons erg goed. Toen we dachten dat iedereen was aangekomen, misten we Tom. Hij werd later door Marwin opgehaald. Toen Tom was aangekomen, begon de kampopbouw. Dit werd in groepjes gedaan. Het ene groepje deed de rowantent, het andere groepje deed de sherpatent en weer het ander groepje was de kookploeg voor die avond. Ook werden er nieuwe klossen touw gemaakt. Eenmaal klaar met het kamp opbouw kon het eten beginnen. (red. dit smaakte erg goed!) Later die avond werd er nog een klein kampvuurtje gebouwd met veel nat en vers hout. Tegen middennacht was iedereen erg moe en gingen we slapen.

Zondag

Vandaag vroeg opgestaan en lekker ontbeten. We zijn het water in gegaan om lekker te zwemmen en te zeilen. Vandaag stond er ook aardig wat wind. Dit was ook de enige goede zeildag van de hele week. Het water zelf was best wel koud, maar warm genoeg om erin te kunnen blijven zwemmen. Ook werden er enkele pogingen gewaagd om te windsurfen. Deze waren niet echt geslaagd. Nadat we het water uitkwamen, zijn we bezig gegaan met hout hakken. Dit werd niet echt geaccepteerd, aangezien het nog vers hout was. Dit konden de Rowans niet weten, omdat ze nog nooit is verteld dat je geen vers hout mag omhakken.

Maandag

Dag 1 van de hike. Toen we ons op het kampterrein mentaal hadden voorbereid op de barre tocht die nog zou komen, werden we in slechts enkele auto's gepakt en naar het begin punt gereden. Ergens in een klein dorpje genaamd Hoge Enk. Via strippenkaart, doorsteek en kruispunten route, kwamen we door bossen, woestijnen en weilanden aan bij het prachtige Nunspeet. Na hier bij enkele boeren te hebben gevraagd voor een overnachtingplaats (ja de sherpa's doen dat nog tegenwoordig) hadden de dames al snel een mooie plek aan de rand van Nunspeet. Achter op het erf, let wel tussen 3 weilanden met schapen... Na wat boodschappen te hebben gedaan bij de plaatselijke Plus, kon het feestmaal beginnen en lag er nog een mooie avond voor de boeg... Toen moesten de Rowans een slaapplek zoeken. Aangezien het zeer moderne Rowans zijn, slapen ze niet meer in tenten in bossen of weilanden. Maar leggen ze ieder wat geld bij, om vervolgens een hotelkamer of bungalow te huren. Spijtig genoeg kon je midden in het bos geen hotel vinden, dus werd het na enig gepieker toch een bungalow. Dit was niet echt luxueus genoeg. Het enige wat we hadden waren: matrassen, fijne bedden, 2 kamers + woonkamer, gas, elektriciteit, water, eigen keuken, warme douche, eigen veranda en tot slot nog 2 complete tafel setjes. Ook hadden we nog een koelkast om veel dingen koud te zetten. Het was moeilijk maar we hebben ons zelf wel kunnen redden. 

Dinsdag

Dag 2 van de hike.
De Rowans moesten beginnen bij de Super de Boer in Nunspeet en van af daar Expressen terug naar Elburg. Onderweg moesten we van 4 plaatsen een 'Groeten uit..." kaartje kopen. De Sherpa's mochten meteen terug naar het kampterrein en dat wilden de Rowans achter af ook wel. Toen de groepjes werden gemaakt mochten Mitch en Alex als eerste vertrekken. Dit was vol enthousiasme. Zij hebben eerst een aardig stuk gelopen, om vervolgens door een goed uitziende jongedame te worden opgepikt. Deze dame in haar lichtgroene Twingo bracht de 2 jonge charmeurs van plaats naar plaats om daar te stoppen voor het postkantoor. Toen we aankwamen in Elburg werden de wegen van elkaar gescheiden. De jongedame ging in Elburg haar vriend bezoeken en de 2 charmeurs gingen vliegensvlug naar het postkantoor om een kaartje te kopen. Eenmaal het kaartje tot hun beschikking werd er een sprintje getrokken richting het kampterrein. Onderweg werden de sherpa's en Bas samen met Martijn ingehaald. Natuurlijk dachten Mitch en Alex dat ze als eerste zouden arriveren op het kampterrein. Maar tot hun grote verbazing zaten Willem, Nick en Stef al een Donald Duck-Pocket te lezen in de goed zittende banken van de begeleiding. Na een beetje rondvraag, kwamen Mitch en Alex er al gauw genoeg achter dat het trio maar in 1 plaats in geweest om daar 4 dezelfde kaarten te kopen. Om het helemaal compleet te maken hadden ze ook nog de namen van de andere 3 plaatsen eronder gezet. Dit was erg origineel en goed genoeg om ook een prijs te bemachtigen. Toen uiteindelijk iedereen weer terug op het kampterrein was hebben we democratisch besloten wat we wilden eten. Toen de uitslag bekend was hebben we Björn maar weer eens op pad gestuurd om Döner te halen bij de Lidl in Nunspeet. Nadat het eten op was, hebben we nog even rustig zitten kletsen en toen het donker werd maar eens een kampvuurtje gemaakt en daar gezellig bijgezeten en toen was het alweer tijd om naar bed te gaan.