Zie ook het foto album.

Hier volgt een verslag van het Zomerkamp van de rowans en sherpas in Elburg. We zijn een week op pad geweest met 13 rowans, 11 sherpas en 6 begeleiders.

Mooie groepsfoto van de rowans en sherpas

 

  

Vrijdag avond

We moesten om 18.30 op de blokhut zijn om de bagage in te leveren. Natuurlijk waren er wel wat Rowans en Sherpa's niet op tijd, maar het heeft zich allemaal opgelost. Toen alles binnen was hebben we de aanhangers opgeladen. Nadat dit gebeurd was, waren we kaar om naar Elburg te gaan. We moesten die avond vroeg weer weg, want de begeleiding had nog een bruiloft.

Zaterdag

Zaterdagmorgen om 9 uur begon het zomerkamp met de gezamenlijke zomerkampopening in de grote zaal. Natuurlijk was iedereen op tijd. Elke speltak voerde een stukje op waarin werd uitgelegd wat de speltak van plan was. Helaas hadden de Rowans een cd gemaakt met een film erop, maar geen computer geregeld om de film op te vertonen. De sherpa's hadden wel een stukje. Dit zag er fantastisch uit, het waren net een stel professionele cheerleaders. Na de opening vertrokken alle speltakken. Sommigen met de fiets, sommigen met de auto. De Rowans en Sherpa's moesten zelf naar Elburg fietsen. Eenmaal aangekomen op het kampterrein, had de begeleiding al 2 legertenten opgezet. Dit waren de tenten voor de begeleiding zelf. Voordat de Rowans en Sherpa's hun eigen tenten met keuken opzetten, werd er eerst even uitgerust. Dit deed ons erg goed. Toen we dachten dat iedereen was aangekomen, misten we Tom. Hij werd later door Marwin opgehaald. Toen Tom was aangekomen, begon de kampopbouw. Dit werd in groepjes gedaan. Het ene groepje deed de rowantent, het andere groepje deed de sherpatent en weer het ander groepje was de kookploeg voor die avond. Ook werden er nieuwe klossen touw gemaakt. Eenmaal klaar met het kamp opbouw kon het eten beginnen. (red. dit smaakte erg goed!) Later die avond werd er nog een klein kampvuurtje gebouwd met veel nat en vers hout. Tegen middennacht was iedereen erg moe en gingen we slapen.

Zondag

Vandaag vroeg opgestaan en lekker ontbeten. We zijn het water in gegaan om lekker te zwemmen en te zeilen. Vandaag stond er ook aardig wat wind. Dit was ook de enige goede zeildag van de hele week. Het water zelf was best wel koud, maar warm genoeg om erin te kunnen blijven zwemmen. Ook werden er enkele pogingen gewaagd om te windsurfen. Deze waren niet echt geslaagd. Nadat we het water uitkwamen, zijn we bezig gegaan met hout hakken. Dit werd niet echt geaccepteerd, aangezien het nog vers hout was. Dit konden de Rowans niet weten, omdat ze nog nooit is verteld dat je geen vers hout mag omhakken.

Maandag

Dag 1 van de hike. Toen we ons op het kampterrein mentaal hadden voorbereid op de barre tocht die nog zou komen, werden we in slechts enkele auto's gepakt en naar het begin punt gereden. Ergens in een klein dorpje genaamd Hoge Enk. Via strippenkaart, doorsteek en kruispunten route, kwamen we door bossen, woestijnen en weilanden aan bij het prachtige Nunspeet. Na hier bij enkele boeren te hebben gevraagd voor een overnachtingplaats (ja de sherpa's doen dat nog tegenwoordig) hadden de dames al snel een mooie plek aan de rand van Nunspeet. Achter op het erf, let wel tussen 3 weilanden met schapen... Na wat boodschappen te hebben gedaan bij de plaatselijke Plus, kon het feestmaal beginnen en lag er nog een mooie avond voor de boeg... Toen moesten de Rowans een slaapplek zoeken. Aangezien het zeer moderne Rowans zijn, slapen ze niet meer in tenten in bossen of weilanden. Maar leggen ze ieder wat geld bij, om vervolgens een hotelkamer of bungalow te huren. Spijtig genoeg kon je midden in het bos geen hotel vinden, dus werd het na enig gepieker toch een bungalow. Dit was niet echt luxueus genoeg. Het enige wat we hadden waren: matrassen, fijne bedden, 2 kamers + woonkamer, gas, elektriciteit, water, eigen keuken, warme douche, eigen veranda en tot slot nog 2 complete tafel setjes. Ook hadden we nog een koelkast om veel dingen koud te zetten. Het was moeilijk maar we hebben ons zelf wel kunnen redden. 

Dinsdag

Dag 2 van de hike.
De Rowans moesten beginnen bij de Super de Boer in Nunspeet en van af daar Expressen terug naar Elburg. Onderweg moesten we van 4 plaatsen een 'Groeten uit..." kaartje kopen. De Sherpa's mochten meteen terug naar het kampterrein en dat wilden de Rowans achter af ook wel. Toen de groepjes werden gemaakt mochten Mitch en Alex als eerste vertrekken. Dit was vol enthousiasme. Zij hebben eerst een aardig stuk gelopen, om vervolgens door een goed uitziende jongedame te worden opgepikt. Deze dame in haar lichtgroene Twingo bracht de 2 jonge charmeurs van plaats naar plaats om daar te stoppen voor het postkantoor. Toen we aankwamen in Elburg werden de wegen van elkaar gescheiden. De jongedame ging in Elburg haar vriend bezoeken en de 2 charmeurs gingen vliegensvlug naar het postkantoor om een kaartje te kopen. Eenmaal het kaartje tot hun beschikking werd er een sprintje getrokken richting het kampterrein. Onderweg werden de sherpa's en Bas samen met Martijn ingehaald. Natuurlijk dachten Mitch en Alex dat ze als eerste zouden arriveren op het kampterrein. Maar tot hun grote verbazing zaten Willem, Nick en Stef al een Donald Duck-Pocket te lezen in de goed zittende banken van de begeleiding. Na een beetje rondvraag, kwamen Mitch en Alex er al gauw genoeg achter dat het trio maar in 1 plaats in geweest om daar 4 dezelfde kaarten te kopen. Om het helemaal compleet te maken hadden ze ook nog de namen van de andere 3 plaatsen eronder gezet. Dit was erg origineel en goed genoeg om ook een prijs te bemachtigen. Toen uiteindelijk iedereen weer terug op het kampterrein was hebben we democratisch besloten wat we wilden eten. Toen de uitslag bekend was hebben we Björn maar weer eens op pad gestuurd om Döner te halen bij de Lidl in Nunspeet. Nadat het eten op was, hebben we nog even rustig zitten kletsen en toen het donker werd maar eens een kampvuurtje gemaakt en daar gezellig bijgezeten en toen was het alweer tijd om naar bed te gaan.

 

Woensdag

De nacht van dinsdag op woensdag vierden we Caro's 16e verjaardag bij het kampvuur. Die dag gingen de Sherpa's ook shoppen in Zwolle. Dus parkeerde de begeleiding hun auto in de parkeergarage en kon het shoppen beginnen. We splitsten op in groepjes en liepen door de stad. Om half 5 hadden we weer afgesproken en kwamen we daar weer samen. Toen werd er besloten dat we maar gingen eten in de stad, dus iedereen kreeg 5 euro op zak. En Pien en Hermke waren echte hardcore shoppers en gingen nog verder winkelen en aten daarna maar even snel een patatje. Sommige Sherpa's moesten wat eerder terug, omdat ze boodschappen moesten doen voor de verjaardagen. In Elburg zochten we de Plus, maar die konden we ineens niet meer vinden, dus besloten we maar naar de Super de Boer te gaan en hebben heel wat inkopen gedaan. Die dag gebeurde er nog iets speciaals, want! Jaja, Tosca kreeg haar eerste vriendje. Ze werd heel romantisch gevraagd door Rob en kwam toen heel blij de tent binnenhupsen. Die avond vierden we de verjaardag van Caro, Michelle, Mayke en Sandra. Iedereen kreeg wat cadeautjes en een kaart van de Rowans en begeleiding ook kreeg iedereen nog een koek. Daarna gingen we weer bij het kampvuur zitten en om 12 uur feliciteerden we Sandra en Mayke, want toen waren die jarig.
Wij als echte Rowans konden deze dag uitslapen en daar maakten een paar Rowans dan ook gebruik van. Er waren ook Rowans al veel eerder uit en die gingen na natuurlijk een heerlijk kopje koffie, hout hakken/zoeken in het bos. Daar waren we nog wel een keer mee klaar en toen leek het of er wind kwam opzetten, dus gingen we het water op met een zeilboot. Toen we een eindje het water op waren werd het weer helemaal windstil, dus konden we terug roeien. Eenmaal weer terug bij de pier hebben we gauw aangelegd. Omdat we wisten dat er onweer zou komen hebben we alle zeilen die om de keuken heen zaten er opnieuw opgemaakt, maar nu zo dat ze zeker niet weg zouden waaien. Tijdens het onweer hebben we gezellig in de legertent gezeten en een beetje gepraat. Björn en Mart gingen toen maar pizza's halen, want onderhand kregen een aantal Rowans al behoorlijk honger. Uiteindelijk hebben we toen nog anderhalf uur op de pizza's moeten wachten, omdat de pizzeria niet erg snel was. Maar het was het wachten waar aangezien de pizza's erg lekker waren. Na die pizza gingen we weer zeilen omdat er vanwege het onweer wel wind stond. Toen we eenmaal een eindje om het schiereiland gevaren waren waar we op zaten merkten we dat we precies tussen 2 onweersbuien zaten. Het zou te lang duren om weer helemaal terug te varen, dus legden we de boot maar aan die kant aan en gingen we er daar maar uit. Een tijdje later hebben we de boot teruggeroeid omdat toen we wind al weer was gaan liggen. En daarna hebben we een kampvuur gebouwd en gingen we daarbij zitten met een lekker biertje of frisdrank.
 
Donderdag

Vandaag waren Sandra en Mayke jarig en gingen we naar Walibi World. We gingen er op de fiets naartoe. Bij Walibi World aangekomen hebben we nog een mooie groepsfoto gemaakt. Toen gingen we het park in. We hebben veel achtbanen gezien. Maar het hoogtepunt van de dag was toch wel de Walibi en de ijskoning show! Vlieg mee vlieg mee ga je mee op wereld reis. Natuurlijk werd er ook veel aandacht besteed aan de foto's die in de achtbanen werden gemaakt. Zo kun je aan de gezichten van de andere parkbezoekers wel aflezen dat het een heel apart gezicht was dat de hele kar rood kleurde van de blousen. Ook trokken de Rowans veel aandacht door hun zelf ontworpen RA-546 insigne. Velen zeiden dat het een playboybunny was, maar na enige uitleg dat ons konijn geen strik maar scouting das draagt werd het al gauw duidelijk dat het geen playboybunny maar rowanbunny was. Tegen een uur of 6 gingen we weer terug richting het kampterrein. Daar werd ons verteld dat we een pannenkoekenrace gingen houden. Natuurlijk werd er gevochten om een plaatsje te bemachtigen in het team van Marleen. Zij kan namelijk overheerlijke pannenkoeken bakken. Deze race werd eerst een beetje afgezien, maar na de tijd werd er erg om gelachen, omdat de race heel erg fanatiek werd gespeeld. De eerste plaats ging naar Rob en de tweede plaats naar Marleen met 1 pannenkoek verschil. De prijs voor de lekkerste pannenkoek ging naar Willem.

Vrijdag

Even een terrasje pakken in Elburg...We mochten eerst uitslapen, omdat we erg moe waren door het bezoek aan Walibi World en daar hebben een aantal mensen ook weer gebruik van gemaakt.
Om ongeveer 8 uur gingen er vier mensen zeilen, want er was wind! Toen ze terug kwamen was iedereen al wakker en hebben we ontbeten. Ergens in de middag gingen we op ons fietsje naar Elburg. Ja, zelfs de begeleiding ging deze keer op de fiets. Daar stond ons een verassing te wachten. We gingen een route lopen door het dorpje, en verschillende vragen beantwoorden. Toen we klaar waren, (of nog helemaal niet waren begonnen) zijn we met zijn allen op een terrasje gaan zitten. Alex had zijn haar gemillimeterd bij de kapper, om vervolgens door alle andere Rowans te worden uitgelachen op het grote plein in Elburg. Gelukkig was het plein niet al te groot. Daarna wilden andere mensen dat natuurlijk ook doen! Zelfs een Sherpa. Ze gingen een tondeuse kopen om vervolgens hun haar te millimeteren. Maar de begeleiding greep in, dat mag natuurlijk niet! Dus werd de tondeuse weer terug gebracht. We gingen weer op ons fietsje naar het kampterrein. We gingen eten. Dit was een goede barbecue. Ook werd er nog door sommigen gespeeld met groenten. Daarna werd er al aan het kampvuur gewerkt. Het kampvuur was erg groot, onze geliefde bank ging erop en ook een aantal stoeltjes.  Dat was dus een lekker warm vuurtje. Later kwam er ook nog bezoek van de begeleiding van de scoutinggroep uit Nijverdal. Ook gingen sommige Rowans van ons op bezoek naar het kampvuur van de scoutinggroep uit Borne. Ze wilden namelijk heel graag zien, hoe het vuur eruit zag. En dat was dan ook de enige reden. Tegen een uur of 2 half 3 gingen we maar richting ons bedje, omdat we de volgende ochtend er al vroeg uit moesten.
 
Zaterdag

Vandaag moesten we er al vroeg uit en onze eigen slaapspullen opruimen. Halverwege het opruimen begonnen een paar Rowans en sherpa's samen met Jeroen de tent afbreken.
Maar daarna moesten er nog twee legertenten worden afgebroken en het as van het kampvuur moest ook nog worden opgeruimd en de keuken van de begeleiding moest ook nog plat. Toen alles weg was moesten we nog een hele fijne bank afbreken, die hebben we eens lekker in elkaar getrapt. Daarna zijn de Rowans en sherpa's op de fiets gestapt richting Hengelo. De rit naar huis duurde wat langer dan heen weg, maar dat kwam omdat iedereen dood op was. Maar toen we in Delden waren, ging iedereen weer als een speer. Want ja, we waren bijna op de blokhut, en dus ook bijna thuis! Aangekomen in Hengelo had iedereen wel dorst dus hebben we met een paar man nog een biertje gedronken en geproost op het zomerkamp.

Dit was een goed zomerkamp en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt allemaal voor een fijne week!